miercuri, 30 mai 2012

Demolarea casei Muhle

Mafia imobiliara TIGANEASCA loveste din nou. Cine a dat unda verde pentru inceperea demolarii casei Muhle?

autor: FrontPress 30.05.2012
Imi pun si eu o intrebare ca timisorean care mai si judeca: Sa fie o coincidenta inceperea lucrarilor de demloare ale celebrei case de pe Bd. Mihai Viteazu din Timisoara tocmai in mijlocul campaniei electorale pentru alegerea noului primar al Timisoarei? Cateva argumente care ma pun pe ganduri:
Poate putini realizeaza acest lucru, dar majoritatea interventiilor facute pe caldiri istorice, asa-zisele palate tiganesti din Timisoara au fost efectuate in baza unor autorizatii emise inainte de 1996, adica pe vremea fostului primar Viorel Oancea.
In ciuda imaginii publice adesea contrare, Primaria Timisoara s-a luptat efectiv cu mafia imobiliara tiganeasca. Din toate informatiile pe care le am se pare ca, desi exista functionari corupti in toate institutiile statului buba cea mare se afla totusi in justitie. Neaos spus, tiganii castiga procese sau acestea treneaza la nesfarsit mituind judecatorii. Evident judecatorii sunt sub controlul oricui dar nu al Primariei Timisoara.
Primarul Ciuhandu si viceprimarul Adrian Orza, sunt perceputi de mafia imobiliara tiganeasca ca persoane non-grata in urma incercarilor permanente, chiar daca nu intodeauna incununate de succes de a bloca aceasta mafie imobiliara. Cei doi au primit nenumarate amenintari la adresa lor si a familiilor.
Interventia pe cladirea istorica a fost aprobata de catre Directia Judeteana Pentru Cultura si Patrimoniu National Timis aflata in subordinea Ministerului Culturii (deci in niciun caz sub controlul Primariei Timisoara) inca din IULIE 2011!
La sesizarea Ligii Banatene, in cursul saptmanii trecute Primaria a stopat imediat lucrarile de pe Bd. Mihai Viteazul Nr. 3 notificand totodata Inspectoratul de Stat in Constructii. Actualmente lucrarile sunt sistate si supravegheate de Politia Comunitara.
Lucrarile de demolare a constructiei au inceput tocmai in saptamana in care dl Nicolae Robu a fost internat in spital cu probleme foarte grave de sanatate. Din informatiile pe care le detin, dl Robu a suferit un infarct si ulterior a fost supus unei interventii chirugicale complicate: cvadruplu bypass coronarian – operatie pe cord deschis.
Dintr-o data, toata presa online si subiectul de conversatie al zilei se muta de la starea de sanatate a dlui Robu si capacitatea acestuia de a indeplini functia de primar al Timisoarei in cazul in care ar obtine votul alegatorilor la demolarea casei Mühle si incapacitatea (Primariei?!) de a opri mafia imobilara.
Personal nu cred in coincidente. Pun si eu intrebarea ca tot romanul impartial, cine pe cine a sunat? Si a doua intrebare: care e starea reala de sanatate a dlui Robu, caruia ii dorim sincer multa sanatate? Si-a treia: sunteti chiar dispus sa calcati pe… monumente istorice ca sa obtineti Primaria Timisoara? Nu va bateti joc de orasul Timisoara! Nu abuzati de un om bolnav! De Bogdan Herzog – Liga Banateana
« | Home |

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu