marți, 27 mai 2014

PNL

Un trecut glorios sfarsit lamentabil, pentru PNL

Foto Ionel I.C.Bratianu (1864-1927), lider PNL, Prim Ministru al Romaniei, conducatorul din umbra al Romaniei si amantul Reginei Maria, presupul tata a unor copii ai acesteia.

Perioadele in care a fost Prim Ministru al Romaniei
9 ianuarie 190910 ianuarie 1911
16 ianuarie 19149 februarie 1918
14 decembrie 19181 octombrie 1919
17 ianuarie 192230 martie 1926
22 iunie 1927 – 24 noiembrie 1927

In vremea cand mergeam la vot, mereu votam cu PNL
V-am spus ca membra la PNL, am fost numai o zi. M-am inscris la nr.80 aici la Ploiesti pe str.Teatrului, pe 27 ian.1989, intr-o sambata si dupa celebra demonstratie  din 28 ian.1989, m-a cuprins frica si am demisionat pe 29.ian.1989. Dar fusesem in prealabil anuntata de catre un fost coleg de serviciu care, activa la PNL Ploiesti, Gqarbea Remus acum decedat,ca in acea noapte a venit masina ambasadei SUA si a luat toate listele.
Dar voiam sa spun ca  vazand PRABUSIREA ACESTUI VECHI PARTID, AM SIMTIT NU NUMAI O UNDA DE REGRET, CI UN REGRET MASIV.
Sa ne aducem aminte de Eminescu un munte de cultura si patriotism, care pe toata perioada liberalilor, el fiind  Director la Ziarul Timpul, ziar al conservatorilor(mosierilor), i-a tocat fara mila si sistematic.

Manifestaţiile, mai ales din partea „Opoziţiei Unite” care se folosea de orice prilej pentru a determina căderea de la putere a guvernului I. C. Brătianu. Campaniile se desfăşurau prin intermediul presei. Cei mai activi erau Gheorghe Panu, lider al radicalilor liberali, prin intermediul oficiosului „Lupta”, şi Dumitru Brătianu în ziarul „Naţiunea”. Cea mai mare manifestaţie a avut loc în martie 1888 la Bucureşti, când răbdarea opoziţiei faţă de marea guvernare liberală atinsese punctul culminant. Au avut loc lupte de stradă în faţa Palatului Regal sfârşite prin intervenţia brutală a Jandarmeriei . Presat şi de răscoala ţărănească izbucnită în acelaşi an, Ion C. Brătianu şi-a depus demisia pe 20 martie 1888, după 12 ani de dominaţie liberală a vieţii politice din România. I-a urmat la sefia partidului fiul sau Ionel C. Bratianu. Au urmat, după expresia lui Nicolae Iorga, „douăzeci de ani de dominaţie a Coroanei” .

Eminescu inca din  1883, a cerut ca debarcarea liberalilor sa se faca prin predarea inventarului  tarii. Spus pe de-a dreptul, in urma coruptiei si furturilor din bugetuil tarii liberalii, sa dea socoteala de fiecare leu(aur) disparut. . ASTA S-A FACUT PENTRU PRIMA DATA IN ROMANIA !
DAR PENTRU CA SI CONSERVATORII ERAU MARI SMENARI, S-A RENUNTAT.
Conservatorii puteau si ei ajunge la  predarea inventarului:)))
Eminescu in acel an 1883, a fost pregatit pentru mazilire  in urma  cerintelor ungurilor caci, se declara nationalist si scria in articole bine documentate, bazate pe  documente istorice,cum ca Ardealul este al nostru, al Romaniei. Se poate spune ca pana la urma, de aici i s-a tras si moartea.
Stergerea poate dupa 139 de ani a acestui partid PNLdin istoria Romaniei care, a dat nume sonore de patrioti care, au dus pe drumul bun Romania se datoreaza faptului ca de la 1989, au ajuns in fruntea lui numai lichele oportuniste, caricaturi grandomane care, nu s-au gandit la importanta pe scena istoriei a acestui partid ci, numai la egoul lor, sa fie ei infoiati, sa aiba ei demnitatea lor marunta mai presus decat a  predecesorilor lor, sa maimutareasca pentru a ne impresiona, chiar si pe Mussolini. Dar vedeti unde se ajunge cu aceste ifose  date cu flatulatii, de niste oameni care nu iubesc Romania cu istoria ei toata si isi iubesc numai hoiturile lor imputite mai umflate pe zi ce trece, de trai bun pe banii nostrii.Inca o borna a trecutului  in drumul nostru spre viitor a fost calcata in picioare nu de altii ci, de chiar alesii PNL.
Trecutul istoric al acestui partid confundat cu Romania, a fost prea greu pe umerii lor umflati ca fizic dar, vestejiti din punct de vedere istoric, moral, patriotic si uman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu