sâmbătă, 23 august 2014

O turma de oi


Un popor transformat intr-o turma de oi

Am citit superficial din lipsa de timp atunci, despre stagnarea evolutiei Romaniei si romanilor.
Se vorbea in acel articol ca numai datorita spuselor din vremuri imemoriale si insusite, cand romanilor li se face o mai mare sau mai mica nedreptate. Aceste vorbe magice care lasa lucrurile sa curga fara a se lua nici o atitudine sunt:"lasa ca il va pedepsi el Dumnezeu".
Aceste vorbe lasa nepedepsit pe vinovat si mai ales dovedeste ca, romanul este  ca turma de oi, la marginea   prapastiei.
Asta s-a manifestat si in politica,  finante si in viata de zi cu zi.
Alte popoare nu au aceeasi atitudine.
A lasa sa mearga lucrurile inainte, fara a da riposta cuvenita inseamna a da curaj pentru inca o repriza de nedreptati. Aici in Romania se spune sa te adresezi justitiei care, in mod voit aceasta se misca precum un melc, dand posibilitatea ca si judecatorii sa-si acumuleze mita si sa nu fie niciodata pedepsiti, pentru nedreptatea facuta. Justitia trebuie sa dea socoteala!!! Romanii nu sunt victimele bandelor de infractori sau nici a mafiei, ci in primul rand ai JUSTITIEI. Am vazut cum alte natii nu sunt asa de rabdatori incat,  dreptatea lor sa fie calcata in picioare de orice infractor.
De aceea atitudinea romanilor in general este ca  de oaie, sta cu capul in jos si merge fara sa schiteze nici un gest de impotrivire, in prapastie.
O pregatire civica este necesara si o maturare a celor care au impus si intretinut aceasta atitudine jignitoare fata de neamul nostru.
Justitia trebuie sa urgenteze judecatile pentru pedepsirea vinovatilor si a mai scurta  mana mitei , daca nu vor de voie sa fie de nevoie, cu scoaterea lor din justitie pentru tot restul vietii si a fi pilda  pentru cei care vor sa faca, ca ei.
De aceea spun toti ca un papagal, am incredere in justitie :)))
La orice  problema care s-ar putea rezolva urgent, esti indemnat sa te adreseazi justitiei. Se spune asta in bataie de joc, justitia isi lungeste gatul dupa mita si in caz ca se rezolva dupa marirea mitei nefavorabil, asta este : Am avut incredere in justitie si am dat mita mica:)))
Nu-mi mai aduc aminte ce se spunea, in articolul despre atitudinea romanilor  delasatoare in fata nedreptatilor. Daca citeam totul si  copiam, acum imi era de mare ajutor, caci articolul era dur cu acesti credinciosi romani care  si-au insusit zicala:"capul plecat sabia nu-l taie, dar paste iarba".
Pana atunci ruinatorii Romaniei si ai romanilor in orice domeniu, zburda linistiti:(((

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu