marți, 19 februarie 2019

AbramburicaFOTO ALPINIST UTILITAR.

Inspirat a fost cel care i-a gasit porecla ministresei invatamantului de data trecuta, cand a fost ministreasa, de ABRAMBURICA.
Si atunci dar si acum a bramburit toti elevii. 
Incepand cu treptele, mutarea vacantelor si acum aducerea in aceeasi clasa, pe toti elevii cu probleme de sanatate, este de mintea noptii.
Cand eram eleva in anii 1950, la scoala nr.11 de pe Rudului (Ploiesti) aproape fiecare clasa avea cate un elev care fusese bolnav de poliomielita si ramasesera cu sechele mai mari sau mai mici.
Dar conducerea scolii pusese cate unul in fiecare clasa, pentru ca se deplasau cu greutate si trebuiau ajutati, in afara de parinti, vecini si de colegi.
Noi am fost mai norocosi pentru ca Lizica repartizata la noi in clasa, mergea cu greutate dar, mergea singura.
IN CLASA PARALELA ELEVA , NU SE PUTEA DEPLASA SINGURA.
Cand nu putea veni mama ei, sau vre-un vecin, veneau elevii colegii ei si cu mare greutate o duceau taras-grapis de subtioara la scoala,  distanta fiind de o statie de autobuz intre Pompieri si scoala. 
Aceia  din  acele timpuri s-au gandit ca fiid un copil cu probleme, mai ales locomorii poate fi ajutat de restul clasei formata din copii sanatosi. Ce se va intampla intr-o clasa cand toti au probleme si nu pot fi adusi insotitori pentru fiecare platiti de scoala ?
Ministreasa cu capsorul ei de stancuta,  nu mai are nevoie sa-i fie populat cu creier.
Apropo, acum 20 de ani m-am intalnit cu Lizica colega mea de atunci, care ca si atunci mergea cu dificultate, dar singura. Am depanat cateva amintiri si am intrebat-o daca are copii. Mi-a spus ca are 2 baieti (pana in 30 de ani) care lucrau la o firma ca alpinisti utilitari si eu am intrebat ce inseamna asta? Mi-a raspuns ca  lucreaza pe acoperisuri de manastiri, biserici, in locuri periculoase la inaltime si atunci erau la CONSTANTA UNDE  REPARAU SI VOPSEAU UN VAPOR. 
EA LA 1,5 M AVEA BAIETI DE 1,90 M CU PREGATIRE FIZICA.
Nu vreau sa trec cu vederea ca atunci s-a luat decizia incadrarii in scoli si a copiilor de tigani de aici din  cartierul tiganesc Mimiu, infiintat de Mars. Ion ANTONESCU, al cartui nume este pomenit si azi cu recunostinta si evlavie.
La noi in clasa au venit 2 elevi tigani. Nu a durat mult si unul dintre ei mai mare ca noi (repetent fiind) a dovedit ca etnia nu merita nici un cec in alb.
A trantit un coleg si a cazut peste el, rupandu-i soldul si acela pierzand anul scolar cu toate ca, noi am fost trimisi zilnic sa-i ducem lectiile. ACEL ELEV A RAMAS CU HANDICAP TOATA VIATA .
A fost  dus inapoi la Mimiu la scoala, mai ales ca stia prea multe si ne CANTA  TINANDU-SE DUPA NOI SI PE STRADA, CU REFRENUL DE LA UN CANTEC LA MODA "O O ROSI" SI EL COMPLETA, DACA VREI SA FACI COPII VIN' CU MINE IN  BALARII. NOI NU STIAM PRECIS CE INSEAMNA DAR, BANUIAM CA NU ERA DE "BINE".
Mai clar ca aceste exemple precum ca, tiganii nu pot fi civilizati nici nu se poate, fapt dovedit pana in zilele noastre cand au preluat in stapanire "organele de forta " PLATITE DIN BANI PUBLICI PENTRU A NE  PROTEJA DE INFRACTORI, nu exista. SAC !!!

PS Abramburica este gata de orice experiment pe care il viseaza noaptea, fara sa foloseasca nici macar unb neuron si acela vestejit, pentru o minima verificare adresata specialistilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu