vineri, 22 februarie 2019

Povestea ciocolatei

Constantin şi Olimp Zamfirescu, adolescenţi fiind, au lucrat la început ca simple calfe în prima fabrica de ciocolată deschisă în București de francezul F. Bresson. Datorită vredniciei lor, cei doi ajung să cumpere, în anul 1898, fabrica d-lui Bresson din actualul Bulevard Kogălniceanu nr. 38 şi să o dezvolte pe cont propriu. Cei doi fraţi furnizau la început ciocolata personal, mergând cu bicicletele până la Ploieşti, la Giurgiu sau în comunele mai mari din jurul Capitalei. Mai apoi, prin anul 1906, fabrica a început să se dezvolte şi să se modernizeze rapid, produsele fabricate aici ajungând să rivalizeze cu cele din străinătate.
Continuarea aici:
Povestea “Ciocolatei Zamfirescu”
Povestea “Ciocolatei Zamfirescu”
deieri-deazi.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu