sâmbătă, 20 aprilie 2019

Vaticanul

VATICANUL A ORGANIZAT CELE MAI MULTE RAZBOAIE RELIGIOASE

Dacă te interesează, într-adevăr, astfel de atracţii morbide, locul perfect pe care îl cauţi este Basilica San Giovanni Laterano. Aceasta este biserica în care, în anul 897, Papa Ştefan al VI-lea a pus în scaunul de judecată cadavrul aflat în stare de putrefacţie al papei Formosus. Procesul a fost numit la acea vreme ,,Sinodul Cadavrului” sau ,,Synodus Horrenda” şi a inaugurat una dintre cele mai corupte epoci din istoria papalităţii.
Papa Ștefan al VI-lea a fost Papă al Romei în perioada mai 896 – august 897.
El a fost numit cardinal de Anagni de catre Papa Formosus. Circumstanțele alegerii sale sunt neclare, dar a fost sustinut de una dintre cele mai puternice familii romane, casa Spoleto, care contesta papalitatea la vremea respectivă.
Papa Ștefan al-VI-lea e amintit in istorie in special datorita comportamentului său față de rămășițele papei Formosus, penultimul sau predecesor. Corpul putred al lui Formosus a fost exhumat și judecat în așa-numitul Sinod/Consiliu al Cadavrului din ianuarie 897. Presiunea familiei Spoleto și furia lui Ștefan impotriva predecesorul său au dus la acest eveniment extraordinar. Cadavrul papei Formosus a fost proptit pe un tron si un diacon a fost numit ca să răspundă pentru pontiful decedat. În timpul procesului cadavrul lui Formosus a fost condamnat pentru ca a exercitat funcțiile unui cardinal dupa ce fusese deposedat de aceasta functie și pentru ca a primit pontificatul în timp ce era cardinal de Porto, printre alte acuzații care fuseseră îndreptate împotriva lui în timpul pontificatului lui Ioan al VIII-lea. Cadavrul a fost găsit vinovat, dezbrăcat de veșmintele sacre, i s-au taiat cele trei degete ale mâinii drepte cu care creștinii binecuvântează, îmbrăcat în haine laice și îngropat rapid. Apoi a fost dezgropat inca odata ca urmare a unui nou val de ura și aruncat în Tibru. Toate numirile in functii facute de Formosus au fost anulate.
Procesul a declansat un scandal public. Deși instigatorii procesului au fost probabil dușmanii lui Formosus din familia Spoleto, care isi recăpătasera puterea in Roma la începutul anului 897, scandalul s-a încheiat prin întemnitarea lui Stefan și moartea sa prin spanzurare in vara lui august 897.
In aceasta zi nu vreau chiar eu, sa denigrez institutia papala. Stim cu totii de-a lungul secolelor, ce blestematii au facut papii. Sa ne amintim de papa care a scos din mormant pe predecesorul sau, mort de 6 luni si l-a judecat.
Papii au avut tot timpul „tiitoare” cu care aveau o puzderie de copii. Era interzis dar, cine sa mai tina cont de aceste „nimicuri”.
Acum 10-12 ani, am citit  ca si Papa  IOAN PAUL al 2-lea avea o iubita din vremea tineretii, pana la moarte. Chiar daca si preotii catolici nu aveau si nu au voie, sa aiba deaface cu femeile. de aceea sunt atatea acuzatii de pedofilie, viata isi urmeaza cursuul ei. Sa nu uitam excrocheria cu indulgentele vandute. Cumparai indulgente si apoi puteai sa omori fara nici o grija,caci vei fi iertat.
Dar eu am gasit ceva firesc la papa,CARE NE-A VIZITAT IN 1999 SI CARE A ROSTIT CUVANTAREA IN LIMBA ROMANA pentru ca, a fost aceiasi persoana, de seama lui. Intr-o fotografie, cand venise la Vatican(fiind chemata) se vedea o femeie in varsta, modesta, legata la cap cu o bazma. Poate acum spre toamna vietii papei FACEAU RUGACIUNI DAR, MAI DEMULT CINE STIE CE MAI FACEAU.
Spun acest lucru cu simpatie si intelegere pentru papa Ioan Paul al 2-lea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu